Αγαπητέ επισκέπτη,

Σε καλωσορίζουμε στο ιστότοπό μας, ο οποίος έχει ως στόχο την ενημέρωση για το εκπαιδευτικό, επιστημονικό, ερευνητικό, διοικητικό και γενικότερα για το ακαδημαϊκό έργο της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η Πολυτεχνική Σχολή ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2017 και λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 με τα τμήματα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής. Με την ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής εκπληρώθηκε μια ιστορική υποχρέωση της πολιτείας απέναντι την Ήπειρο, γενικότερα, και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ειδικότερα.

Παρά το θεσμικό νεαρό της ηλικίας της, η Σχολή είναι εξαρχής καταξιωμένη διότι στηρίζεται σε τμήματα με μεγάλη ιστορία, τα οποία κινούνται πολύ ψηλά στο ακαδημαϊκό στερέωμα. Για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αποτελεί ήδη έναν ισχυρό πυλώνα και ενισχύει τη φυσιογνωμία του Ιδρύματος στην ελληνική και διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα. Παράλληλα, εξασφαλίζει και διευρύνει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.

Οι επιστήμες των Μηχανικών είναι εκ των πραγμάτων συνυφασμένες με τον παραγωγικό ιστό και την ανάπτυξη της χώρας, χαρακτηρίζονται δε από την προσφορά τους στη βελτίωση της ζωής του ανθρώπου και την πρόοδο της κοινωνίας. Με βάση αυτές τις αρχές, και με έναν απίστευτο ενθουσιασμό, όλο το προσωπικό της Σχολής εργάζεται έχοντας ως στόχο τη διαρκή άνοδο του επιπέδου της διδασκαλίας, της έρευνας και της διοικητικής λειτουργίας.

Καλώς ήλθατε!

Βασίλειος Δημακόπουλος
Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής